google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Advent er baketid - helt enkelt.

Gå til innhold

Advent er baketid - helt enkelt.

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Kjøkkenkroken · fredag 02 des 2016
Tags: Julkakervaflerbake
Da er atter en gang advent her, og de fleste har enten startet eller går med tanker om å starte juleforberedelsene for alvor.
Her  er flere kakeslag i bokser alt og masser av julegodis står for tur, men  siden jeg liker å gjøre ting enklest mulig, så har jeg en tendens til å  velge de raske og enkle variantene i kakeveien.
En av dem som  jeg ofte tyr til, er tørre vafler/kakevafler. Antagelig er det nok  flere av dere som tyr til disse, men for de av dere som ikke har prøvd  de ut før, så byr jeg i dag på oppskriften jeg bruker.
Oppskriften på disse er som følger;
 
2 egg
125 g sukker
125 g smeltet smør
200 g potetmel
75 g hvetemel
1 toppet teskje bakepulver

Pisk  sammen egg og sukker. Tilsett smøret og bland i det  tørre litt etter  litt til en tykk røre. La røren sveller litt. Varm  vaffeljernet. Legg  en skje røre midt i jernet, ikke trykk lokket ned.  Stek pent gylne.
Her  lager vi dobbel røre, men med dobbelt vaffeljern går det  fort å steke  dem, og det blir jo 5 kaker av ei plate så kakeboksen  fylles fort. Hos  meg må jernet smøres selv om det er såkalt smørefritt.  
En annen ting er at det er lurt å ta ut ett og ett hjerte, ellers så  blir det bare "filler".
Er  det spørsmål, så er det bare å ta kontakt så  skal jeg svare så godt  jeg kan. Disse kan også lages glutenfrie ved å  droppe hvetemelet og  bruke ett glutenfritt alternativ ev. øke mengden  potetmel, men husk at  hvis det har vært stekt ting med gluten i jernet  fra før, så vil ikke  selv en glutenfri variant være egnet for en  glutenalergiker.

Lykke til!0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0