google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Bit for bit finner sin plass

Gå til innhold

Bit for bit finner sin plass

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Håndlaget · søndag 08 aug 2021
Tags: sømtoppviskosebomullsvartgrønnpetrolgulokerrester
Tidligere i år la jeg ut en topp og ei bukse som jeg sydde meg og alltid når jeg syr noe, så blir det en del rester igjen etter klippingen.
Siden jeg er sånn skrudd sammen at jeg ikke klarer å kaste noe før jeg er helt sikker på at jeg har utnyttet alt som kan utnyttes så godt det lar seg gjøre og det er litt av dette jeg nå har et par resultater av...
For å utnytte rester best mulig, har jeg laget meg et eget restemønster for å gjøre det litt enklere for meg selv - spesielt der det er litt større rester igjen.Her har jeg helt enkelt delt for og bakstykkene i to slik at jeg kan sjonglere litt i forhold til stoffbitene jeg har igjen, tilpasse lengde etter hver bit etc. før jeg syr dem sammen. Lengden på ermene bestemmes helt enkelt av restene som gjenstår etter at selve toppen er klippet.
Denne gangen ble det altså korte ermer i det ensfargede stoffet mens resten ble todelt og fikk en skjev nerkant fordi det var nettopp det det var nok rester til.
Overse det faktum at toppen er veeeldig skrukkete etter å ha ligget litt feil... En liten runde med strykejernet eller damperen ordner det kjapt før neste gangs bruk ;)

Siden det fortsatt var en del rester igjen og jeg hadde liggende et deilig svart stoff i økologisk bomull, så var egentlig ikke veien kort til neste prosjekt...
Denne gangen klippet jeg en løs og ledig overdel i det svarte stoffet.
Små restebiter ble tilfeldig (mer eller mindre...) sydd på forstykket og jammen hadde jeg nok igjen av det mønstrete viskosestoffet til at jeg akkurat fikk nok til "halve" ermer (altså ned til albuen).
Begge to er i flittig bruk og jeg er kjempefornøyd med både å ha fått utnyttet stoffrestene og har fått nye ledige og deilig plagg i garderoben.
Må vel bare innrømme at nå for tiden er det mine egensydde og tilpassede plagg som er i daglig bruk og som gjør meg glad og komfortabel på en helt annen måte enn massekonfeksjonen klarer å innfri...
Nå er jeg i ferd med å bygge opp en garderobe som jeg er garantert at ingen har maken til og som også er tilført mine helt egne detaljer, farger, snitt etc.
Et av mine mottoer er: Verden er ikke svart/hvit og det er ikke jeg heller...

Faren er at jo mer jeg syr - jo mer ønsker jeg å sy... og jeg er ikke vanskelig å avlede med nye innfall...

Men dette får være nok for i dag og så får jeg se om jeg får rotet meg til å ta flere bilder av flere av plaggene jeg har sydd i det siste - etter hvert... Jada, jeg har sydd flere - eller kanskje for å si det mer presist - det er blitt maaange nye plagg... :D

Enn så lenge ønsker jeg dere alle noen deilige seinsommerdager med tid for masse kos og glede!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0