Håndverk er lik masse tid og tålmodighet. - Fra kosekroken - Chris-Ho.com

Handlekurv
SiteLock
SiteLock
Logo
Gå til innhold

Håndverk er lik masse tid og tålmodighet.

Chris-Ho.com
Publisert av: i Håndlaget ·
Tags: Håndlagetuniktverdipris
Alt for dyrt for noe sånt!

Hvor i alle dager kommer det fra egentlig?

Etter min erfaring må dette komme fra de som aldri har vært i nærheten av å lage ett skapte grann for egen hånd, men snarere kun har erfaring med masseproduserte produkter der alt av omtanke og sjel er totalt borte og kun det å spy ut haugevis av mer eller mindre identiske produkter for høyest mulig profitt og til lavest mulig kostnad – noe som definitivt går utover både kvalitet på de fleste vis, noe som helt klart går utover produktets livsløp og varighet.
For ikke å snakke om all forurensningen disse produktene skaper på sin vei ut til forbruker.
Her velges f.eks. billigst mulig råvarer, forurensende råvarer og produksjon.
Kontrollen med hvert produkt blir selvfølgelig mye mer overflatisk og muligheten til å finne det unike som ikke alle har – blir borte.

Så hvorfor skal dette av mange sammenlignes med ett skikkelig håndlaget produkt?
Ett håndlaget produkt er helt enkelt under konstant kontroll fra første lille spire til siste hånd er lagt før det omsider er klart for å starte reisen sin ut til nye eiere.
Men altså, for å ta utgangspunkt i noe for å klargjøre en del ting av en slik håndlagerprosess, så starter jeg i min egen lille garnverden, for der skjer det vanvittig mye som de fleste som ikke er med meg hele tiden – ikke vet.

Så bli med meg i en lett forenklet reise fra start til slutt i ett prosjekt:

For min del starter det gjerne med at jeg finner en garnkvalitet, en farge eller flere, får en ide om en halsutforming, en spesifikk fasong osv., osv. - og disse må videre vurderes opp og ned, fram og tilbake for å finne løsninger, maskeantall, hvor det må felles, settes inn noe ekstra og det skisses, regnes og prøves ut før det hele kan startes opp og settes ut i livet. Allerede i denne prosessen kan det gå både timer, dager, uker og mer – før alt er klart for en oppstart.

Når tiden så endelig er inne for å la produktet begynne å se dagens lys, så er det igjen mange timers arbeide fram til ferdig prosjekt. En genser strikket for hånd, er liksom ikke laget på en halvtimes tid – her er det snakk om maaange timers intensivt arbeide før det kan avsluttes.

Men la oss se litt nærmere på det hele for å sette det i ett litt klarere lys – og her har jeg ikke finregnet men tar de litt sånn på feelingen etter mange års erfaring og egentlig har jeg aldri villet ha de helt klare tallene av redsel for at de skal ta fra meg gleden ved det jeg gjør, når jeg får svart på hvitt at jeg faktisk ikke har noe igjen for det, men skremmende mange får seg til å si at slike ting er alt for høyt priset...

Med garn for ca. Kr 500,- strikker jeg en genser som det nok minst tar meg 40 timer å lage uten tanke på alt forarbeidet med planlegging, anskaffelse av materialer, pinner, nåler osv. som trengs til prosessen.
Jeg legger den ut for salg for ca. Kr 1.000,-.
Differansen mellom råvarene og salgsprisen blir da kr 500,-
Altså vil jeg i dette «forskjønnede» regnestykket sitte igjen med en timepris på den nette sum av kr 12,50 i timen. Og dette er ett drømmetilfelle.

Det jeg da leverer er stort sett ganske så unikt og vel gjennomtenkt fra a til å.
Her ligger det masse gode ønsker og tanker i prosessen.
Jeg velger gode materialer for at plaggene skal vare lengst mulig og føles behagelige å bruke.
Alt blir produsert på miljøvennlig vis og er stort sett kortreist da det meste sendes innenfor landegrensene.
De store fortjenestene har jeg ikke, men jeg har til gjengjeld uhorvelig mye glede underveis mens jeg lager plaggene, og det veier for min del opp for ganske mye.
Det som derimot kan være forferdelig sårende – er når noen får seg til å si at noe er aaaaltfor dyrt, men jeg har funnet min vei å takle det på også – nemlig at de vet ikke hva de snakker om og ei heller vet de å sette pris på de helt unike og gode produktene som holder litt lenger en tiden det tar å frakte dem hjem, så de ønsker jeg ikke at skal ha noe det er nedlagt så mye tid og arbeide i.
Mine produkter ønsker seg hjem der de blir satt pris på og blir brukt om igjen og om igjen – med glede.

Så enkelt er det!

Med dette håper jeg flere av dere får noe å tenke på og kanskje tenker dere litt nøyere om angående dette med masseproduserte langveisfarende miljøbomber, kontra det nære og unike håndverket med sjel og omtanke laget med mer omhu og tid.

Med ønsker om ei flott uke fra meg her i kosekroken!

På disse bildene er det arbeider fra maaange timer.comments powered by Disqus
Siden lagres hos:
Siden lages med:
Sider å se nærmere på:
Siste på FB:
Norsk Kreativ Design:
Clouds:
nytt Klima gul dongri peeling saft naturlig druekjerneolje kommuner banan føtter suppe Rånåsfoss Tøfler krukke Pita http://chris design prismer blomster fleece langpanne leire kåpe antioksidanter vanilje Lyslykt kokos delfin hotell snøkrystall app olje hud fletter koke Lyskrone hår grønn merino miljøvennlig god nett kortreist snacks klær strøm blomsterbed Urter enkel Poteter Hage steke grenser Hudpleie pynt gull Grønnkål kakigrønn Julekurv topp salat Sørum jul ull form Gjenbruk kake hamar Fredag gele trøbbel kurv hjem stearinlys skjerf bambi dessert høst smetteskjerf saus frukt garn mat Tann dekor miljø næringsrik hekle interiør støvelmansjetter Karameller taklampe luer Barbie solbrenthet verdi Kake lys enkle norske maske hjemmelaget nøtter mandler advent vår katt viskose hudpleie skjønnhet Plommer enkelt kviser Bjørnebær skjørt glass tradisjoner lamper Høst pris hare air påskepynt aronia petrol bær Jul sølv grå øyne unikt skogsgrønn bordpynt Snøkrystall sommerklar glassbrikker pannebånd bomull mjøsa varm sunne rask økologiske oppskrift marine oljer silke pingvin tøfler strikke gjærdeig duk oppskrifter mandel strikket hals jakke mohair Håndlaget plast hvitere gjenbruk ytterplagg Sitteunderlag pleie hekling lin håndlaget sjokolade hudbetennelser godt krukker Windows sjal Løper renere brikke eple strikk drikke pynteputer dukke velvære lion tenner hvit sur sunn Epler pulsvarmere Nes frø Sitron flettet plante Kål tørket vafler Jakke kylling juletredekorasjoner sunt stuing vitaminer veske svartsurbær Heklet Genser daim Oppskrifter drops mose skyllemiddel naturell akryl Tags: Data rosa middag ho.com/blog/index.php?tag=Gjenbruk lampeskjermer brun hovne Auli Cider svart beige lilla orkide nepal heklet lue honning alpakka Banan stjerne lysegrå hus Drivhus tannrens genser mineraler tovet helse kaker siste planter poncho pus sokker okergul kroppspleie oppdatert kanel grønnsaker Skjønnhet myk vitaminrik naturhvit plantekuvøse Ferie Muffins luftig formet Sokker kreativ øper kjole påske næring Små vinter strikking oliven blå politikk snømann redesign epler bake avakado tov nålefilting spise
ToppBlogg
SiteLock
app
play
play
app
Tilbake til innhold