Grensejusteringer, kommunesammenslåinger og Auli/Rånåsfoss. - Fra kosekroken - Chris-Ho.com

Handlekurv
SiteLock
SiteLock
Logo
Gå til innhold

Grensejusteringer, kommunesammenslåinger og Auli/Rånåsfoss.

Chris-Ho.com
Publisert av: i Diverse ·
Tags: AuliRånåsfossNesSørumkommunergrenser
Her sitter jeg lettere oppgitt og følger med på alskens merkelige argumentasjoner om hvorfor Auli og Rånåsfoss skal slås sammen og innlemmes i den ene eller den andre kommunen.
Selv om det egentlig ikke berører meg og min lille plett på jorden, da ingen gidder å slåss om oss på andre siden av elven fordi vi hverken er mange eller bor tett innpå hverandre, så vi er jo bare "en glemt" utpost de helst vil glemme, siden det ikke er så vanvittig mye penger å hente blandt oss få som bor her.
Vi bor egentlig litt sånn i skyggenes dal, men gjett om vi er glade for det? Å JA, vi er!!!
Vi kommer uansett til å fortsette å høre til på landsbygda i Nes og kan være stolt av at vi faktisk er en del av en kommune som til tross for alle negativiteter om lansbygda - er med på å forsyne landet vårt med maten ikke bare de fleste av oss trenger, men faktisk alle må ha.
Bare det i seg selv er noe å være stolt av, selv om tydeligvis veldig mange ikke fatter at dette er noe de er avhengige av for å overleve, og at det blir en stadig mindre og mindre selvfølge at vi klarer å dyrke det fram nok av det vi trenger...
For har vi ikke ett sunt og produktivt landbruk, så hjelper det ikke å løpe i butikken, siden hyllene vil være tomme.
Lik det eller ei - dere som er så innmari negative til landsbygda!

Neste post er avstander, fordi det vil garantert bli lengre avstander til en hel masse ting for de som innlemmes i denne nye storkommunen - enten dere tror det eller ei.
Jada, vi er fortsatt like langt fra de forskjellige stedene - det er det liksom ikke så mye tvil om, for de ligger fortsatt på samme sted uavhengig av kommune og grenser.
Men i en kommune med en by i ene enden og ett i denne kommunens sammenheng - ett ubetydelig byggefelt/tett bebygget område - hvor tror dere alle vitale kontorer etc. havner? Garantert i byen! Og hvis dere føler dere "stemodelig" behandlet der dere er, så vil dere garantert få den følelsen i enda større monn i denne sammenslåingen, for der blir dere utposten over alle utposter, som alle helst vil glemme når det kommer til ting som krever penger og arbeide.
Dette er ikke noe jeg sitter her og synser og tror, dette er erfaring etter hvert som livet har gitt meg noen tiår på baken og jeg har fulgt ganske godt med på det som skjer rundt meg gjennom årene.
Hjelper ikke med all verdens lovnader i kampens hete, for de er glemt omtrent med en gang alt er avgjort og de har fått klort til seg det som trengs...
Jeg husker f.eks. den tiden da butikken var på Rånåsfoss, men hvor havnet den og hvem foretok de rette godkjenninger og grep, og la alt til rett for at det skulle få beholde butikken og også få ett butikksenter i området?
Tror ikke det var "innovative" Sørum gitt...
Hadde de vært så opptatt av disse delene av bygden, så hadde de relativt raskt kunnet snudd seg rundt og lagt ting til rette, men saken er at for Sørum, så var Rånåsfoss en del av bygda de helst ville glemme.
Tja, og hva har egentlig skjedd av utvikling på Sørumsiden av grensen de siste 30 årene?
De som klager som verst på Nes sin side, burde kanskje se litt på hva som har skjedd på egen side av grensen - kontra nabokommuens...
Jeg tror kanskje tingene taler veldig klart for seg selv, til tross for at det føles som det skjer lite rundt oss.
Men nå som Sørum er blitt den lutfattige landsbygda, vil de plutselig trekke den brysomme utposten inn i varmen. Eller egentlig er det ikke sin egen utpost de vil ha, for den er det jo fortsatt lite å hente i med sine stakkars får beboere - neida, de vil ha naboens utpost....!?!
Ja, for tross alt så har jo naboen satset ett minimum eller litt mer på sin utpost, og lagt om ikke annet - litt til rette for at folk skal kunne bo der og ha det greit. Og slikt blir det befolkningsvekst av - og med det større skatteinntekter, og disse er jo så klart veldig attraktive.
Vel, jeg tenker at noen bør gå litt inn i seg selv i sin grådighet, og det minste de kan gjøre i sin fattigdom - er å la være å gå ut med lovnader om gull og grønne skoger som de garantert ikke har noen muligheter til å holde.
Om dere som politikere ikke vet bedre, så har dere ikke noe i styre og stell å gjøre,  og det er sletts ikke rart at pengene forsvinner ut i det store intet og bare gjelden er igjen.
Hvis det hele bunner i at dere lever i en boble der der tror at vi "vanlige" fotfolk ikke kan legge sammen to og to, vel - da er det rett og slett enda mer skremmende.
De fleste av oss har både hus, hjem, jobb og inntekter som vi mer eller mindre får til å gå i balanse i hverdagen, og vet at vi må prioritere hardt for å få det hele i balanse.
Derfor vet vi normalt også når ting er for gode til å være sanne, til å bite på kroken.
Finn fram godt, gammeldags folkevett og hold dere til det, for det er det eneste gangbare når statusen skal gjøres opp og regnskapet settes!

Neste punkt som er ganske så åpenlyst, er at "fylkesmannen" selvfølgelig med glede raderer Auli fra Nes, for det er jo en del i det å tvinge kommunen i kne, slik at den ikke har noe annet valg enn å måtte slå seg sammen med en annen kommune med tid og stunder.

Min konklusjon er helt enkelt - ja, jeg kunne vært misunnelig på den andre siden av elven fordi de har to kommuner som slåss om dem, men jeg er sjeleglad for at jeg bor her jeg bor og enn så lenge er glemt og i bakevjen, for jeg har fortsatt samme avstang til alt som betyr noe i hverdagen, og her er vi (i denne anledning) fortsatt glemt i vår utpost, men vi vet fortsatt hva vi har å forholde oss til og hvor langt vi må reise for å ordne opp i viktige ting!
Altså - bortsett fra at vi ikke vet hvilke kommune vårt nærbutikksenter kommer til å tilhøre da, men der vil avstanden fortsatt være lik, for enten det er sånn eller slik...


Til slutt vil jeg ønske dere alle mange flotte stunder med å argumentere dere fram til hvor dere vil føle dere mest hjemme og ikke minst - hva dere finner troverdig i forhold til tingenes tilstand i kommunenes økonomi!comments powered by Disqus
Siden lagres hos:
Siden lages med:
Sider å se nærmere på:
Siste på FB:
Norsk Kreativ Design:
Clouds:
krukker hjem jakke duk vinter Bjørnebær påskepynt antioksidanter Cider gull hudpleie glass stjerne støvelmansjetter Grønnkål strøm Karameller snømann pris nepal rask norske Kål pynteputer blomster Epler redesign lys Lyslykt Sokker varm Små poncho kroppspleie hamar kortreist myk grå Klima kylling langpanne peeling oljer sjal hekling akryl dessert Pita Skjønnhet pleie økologiske påske petrol koke prismer design mandel hus krukke banan merino bordpynt honning øyne mohair godt tovet skyllemiddel Kake sølv tenner gjenbruk siste helse skjerf Tann Data pannebånd velvære Julekurv maske kanel brun Hudpleie politikk miljøvennlig tøfler bær Oppskrifter olje Jul tov mandler frø Genser Lyskrone spise genser sommerklar plantekuvøse stuing smetteskjerf lue steke svart Poteter miljø alpakka pynt ytterplagg sunn ull planter viskose hår renere solbrenthet interiør hals mjøsa verdi eple snøkrystall plast brikke vafler hare dongri håndlaget kviser luer Nes Muffins pingvin kaker bambi saft Sørum hudbetennelser Urter sunne Ferie pus hovne nøtter unikt beige druekjerneolje Tøfler nytt advent sokker mat marine strikking hvitere Barbie daim Håndlaget naturell stearinlys enkelt pulsvarmere avakado lampeskjermer gul kakigrønn rosa hekle veske nålefilting kjole kreativ tørket Høst luftig middag klær snacks enkel flettet Jakke naturhvit oppskrifter kake drops Tags: mose Hage Løper glassbrikker epler Snøkrystall hotell gjærdeig blå fletter Sitron bake gele Sitteunderlag Plommer plante sunt fleece dukke lysegrå høst enkle oppskrift hjemmelaget føtter drikke garn skjønnhet trøbbel app aronia øper strikke god hvit Banan silke formet grønnsaker lion kokos vår tannrens skogsgrønn tradisjoner næring okergul skjørt kurv kommuner oliven lilla katt juletredekorasjoner frukt grenser jul ho.com/blog/index.php?tag=Gjenbruk mineraler salat Auli dekor oppdatert lin Windows Drivhus form topp heklet air strikk leire vitaminer sur Heklet vanilje suppe nett saus næringsrik svartsurbær Fredag orkide Rånåsfoss strikket bomull kåpe delfin Gjenbruk sjokolade grønn vitaminrik taklampe http://chris naturlig lamper blomsterbed hud
ToppBlogg
SiteLock
app
play
play
app
Tilbake til innhold