google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nok et år er i ferd med å ebbe ut..

Gå til innhold

Nok et år er i ferd med å ebbe ut..

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Diverse · fredag 30 des 2022
Tags: salgpengerrøverkjøpreklame
Nå som året 2022 er i ferd med å gå inn i historien - på godt og ondt, sitter jeg her og funderer litt over hvor lettlurte vi faktisk må være.?.
Ja, for også dette året avsluttes som de siste årene har blitt gjort - nemlig med romjulssalg...
Den ene tilbyder etter den andre pøser ut sine "romjulskupp" og påstår at de er både billigst og best...?
Best på hva?
- Å spamme oss forbrukere ned med såkalte kupp?
Må jo være det, for de selger stort sett de samme produktene til de samme prisene som sine konkurrenter!
Ikke nok med det, men etter et par tre dager eller så, så kommer liksom det som skal være siste spikeren i kisten - nemlig - siste dag av salget og siste mulighet til å gjøre ett superkupp....
Æhhh, tenker jeg da - siste mulighet?
Ok, jeg får ta sjansen på å gå glipp av den muligheten da, siden jeg egentlig ikke trenger noe og av erfaring kommer samme "kuppet" atter en gang på nyttårssalget.
Ikke nok med det, så er det påskesalg, vårsalg, sommersalg, høstsalg for deretter å bli etterfulgt av black friday, black week og sybermonday (de siste er jo helt på jordet siden vi faktisk bor i Norge og snakker norsk enn så lenge...).
Oisann, jeg glemte visst mellomsesongsalgene og førjulssalgene...
Herlighet, siden det er såkalt salg og superkuppdager sånn omtrent 365 dager i året, hvordan kan noen i det hele tatt tjene penger?
I min tid som butikkselger, var salg noe vi i beste fall gikk i null på, men mange varer ble faktisk solgt med minusfortjeneste helt enkelt for å få tømt lageret og frigjort mest mulig kontanter til å forsvare og betale neste innkomst av varer.

Så hvis noen syns noe stinker her og lurer på om vi blir lurt?
Jepp, ingen overlever hvis de hele tiden selger varer uten fortjeneste, så faktum er vel at vi på vår evige jakt etter kupp - helt enkelt blir lurt til å kjøpe varer til ordinær pris mer eller mindre - under dekke av at vi gjør et kupp.

Gjennom alle årene mer eller mindre i bransjer der jeg har vært prisgitt omsetning av en eller annen art - vet jeg at det hadde vært kroken på døra relativt raskt hvis alt skulle foregå flatt (altså til innkjøpspris) eller med bare noen krone i margin.
Det er faktisk ikke mulig slik kostnadene i samfunnet er.
Det skal betales for lokaler, strøm, mva, lønn, maskiner, utstyr, arbeidsgiveravg. (i det hele tatt alle avgiftene som bare staten skal ha) etc og ikke minst må det påregnes et visst svinn da alle ikke er helt ærlige og putter litt i lommen uten blygsel når de er innom et utsalgssted...
Altså - dette er bare en liten del av det som før være en tankevekker for andre slik at de revurderer sitt forbruksmønster ganske grundig.
Slik som:
- Trenger jeg virkelig å bytte ut ditt eller datt nå siden den/det jeg har fortsatt er fullt brukbar?
- Når jeg virkelig trenger det, så vil det fortsatt være såkalte "kupp" å gjøre og da kan jeg bytte med god samvittighet :)
- Tenk på alt som fyller skuffer og skap helt til ingen nytte egentlig. Ingenting er vel mer irriterende enn slike unyttige skapfyll.
Selv så vet jeg at de beste kuppene jeg gjør er de jeg ikke kjøper, for jo lenger jeg har en ting - jo mer sparer jeg ;)

I disse tider har vi ikke bare hatt det som for mange kommer som et sjokk - nemlig renteøkninger, men i tillegg kommer gigantiske prisøkninger på absolutt alt.
Altså, prisøkninger kom jo først og rentehevingene som en følge av dette, uansett så virker det som dette kom som "julekvelden" på både "kjærringer og gubber" ikke bare innomlands, men nok også på verdensbasis.
Det som faktisk er skremmende å se er hvordan f.eks. strømbransjen får lov til å holde på uten at de styrende organer en gang har en aldri så liten "rykning" i øyelokket. De lar dem holde på og kommer i beste fall med noen tåpelige unnskyldninger på deres vegne, men stopper dem ikke.
Noen ting kan faktisk ikke unnskyldes over hodet.
Når selskapene sender ut tilbud som "Prisfrys", "Forutsigbar" etc. og setter priser pr kwh på både 5 - 6 og 7 kr... Ja, da kan det vel ikke kalles annet enn svindel, for disse avtalene tilbyr de jo tydeligvis til de svakeste gruppene (med det mener jeg de som kanskje har dårligst råd, er lite på nett og ser hva som rører seg der ute, er redd for å ikke kunne gjøre opp for seg etc.) som kanskje har fått med seg at noen har vært ute for å skremme opp nettopp disse med å forkynne at vi nok kan forvente priser opp mot kr 20 pr kwh...
Når jeg i tillegg ser at de aktuelle selskapene går ut med å forsvare disse uhorvelige prisene på disse avtalene med at de har måttet forhåndskjøpe denne strømmen i markedet til denne prisen og at de ikke tjener et øre på disse avtalene...?
Vel, da må jeg si at jeg sitter med en vond bismak når jeg i neste øyeblikk leser at disse kundene i ettertid har fått tilbud om å gå tilbake til sin opprinnelige avtale uten å løse ut kontraktsperioden....?
Da lukter det lite godt for å si det mildt. Det at de så enkelt kan løse noen fra en avtale som de først sier at de ikke tjener penger på og deretter ikke har noe problem med å slippe kundene av kroken.... Vel, vel, vel - de sa vel nettopp at de egentlig tjener uhorvelig mye ekstra på disse kundene som i sin godtroenhet har trodd de har fått en god avtale og derfor ikke har noe problem med de få som oppdager at de har blitt lurt og la de gå tilbake på opprinnelige vilkår siden de fortsatt har såpass mange som sitter å spinker og sparer for å fullføre sine bindingstider og betale ågerpriser.

Moralen er - ta ingenting for god fisk for god foretningsskikk og moral er en saga blott og vi må hver enkelt være årvåkne til enhver tid for når det kommer til kroner og øre, virker det som alt er lov.
Kanskje på tide å vise at dette vil vi ikke være med på ved å la være å bruke shopping som en forlystelse?
Kanskje heller ta en tur ut og spise sammen med de man setter pris på?
Kanskje ta en tur på konsert, teater, kino el.
Men uansett - det viktigste er å bry seg og hjelpe andre som trenger det og ikke minst - se til at færre blir lurt av uanstendige selgere.

Mitt Nyttårsønske er at vi alle bryr oss og hjelper hverandre og husk at alt må ikke betales i penger - den beste betalingen kan være en god klem, en kopp kaffe og et smil fra noen som føler at de har blitt sett og tatt vare på!

Godt Nytt År ønskes dere alle fra meg her i kosekroken!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0