google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nytt antrekk med blomster

Gå til innhold

Nytt antrekk med blomster

Chris-Ho.com
Publisert by Chris i Håndlaget · søndag 03 okt 2021
Tags: skjorteblusetoppgenserbuksesømviskosebomullblomster
På forsommeren sydde jeg meg et antrekk i et herlig storblomstrete viskosestoff og dette har vært flittig brukt siden.
Skjorteblusen har ganske stor krage og lommer i fronten, knappene (syns ikke så godt på bildene...) fant jeg i en av knappeboksene mine - så her er det elementer av gjenbruk ;)


Bukse ble også sydd i samme stoff og med gode stikklommer foran.
Etter at disse to var ferdige - ble det en del stoffrester til overs og jeg har alltid som mål å bruke opp så mye som mulig av stoffene når jeg først er i gang...
Her hadde jeg igjen ei "stripe" av blomster-stoffet som definitivt ikke var nok til så mye på en overdel, men den som sparer den har og jeg hadde heldigvis litt rester svart bomullsjersey på lur og da var det egentlig bare å starte jobben med å pusle sammen disse til noe som ble til en grei helhet.Ut av blomsterstoffet fikk jeg nok til overdelene ned til sånn omtrent 5 cm nedenfor ermhullene, så derfra og ned var måtte den svarte bomullen ta plass for å få hel lengde og heldigvis hadde jeg også nok til ermene.
For å skape en helhet og ikke få et tydelig og avkappet skille mellom de to stoffene - satte jeg i gang med en intens puslejobb med å lete gjennom de siste smårestene av det blomstrete stoffet for å finne blomsterdeler som passet inn med de avklipte blomstene og fullføre dem på en måte.
Disse bitene ble sydd fast med symaskinen for å skjule "delelinjen" i tillegg ble noen av de hele motivene jeg fikk klippet ut, sydd fast lenger ned på de svarte overflatene.

Ermene fikk også påsydd et blomstermotiv hver for å myke opp helheten :)
Sluttresultatet er et løst og ledig antrekk som jeg garantert kommer til å bruke hele året og til de fleste anledninger.

Med både skjortebluse og topp/genser - så åpner kombinasjonsmulighetene seg i fleng og nå kan det mikses og matches med resten av garderoben etter humør og anlednig :)
Når jeg nå nok en gang har fått utnyttet stoffene veldig godt og det er bare "småfliser" mer eller mindre som har gått til spille, så er jeg veldig fornøyd med meg selv :D
I dag har jeg gjort ferdig første del av et strikkeprosjekt og det er for øyeblikket straks klart til å tas ut av vaskemaskinen for å tørkes og deretter presses lett før jeg bestemmer hva jeg skal gjøre videre ut av det...
I mellomtiden har jeg tatt for meg et annet restestoff som jeg har klippet deler ut av og til disse har jeg funnet fram en del garnnøster som jeg tror vil være i stand til å fullføre dette resteprosjektet med heklenål, strikkepinner, noen timer arbeide og en stor dose tålmodighet....?!?

Men uansett hva det hele ender opp med, så får jeg nok komme tilbake med det en annen gang - for nå er det nok for i dag.

Inntil jeg er tilbake med nye "sprell" - ønsker jeg dere alle noen flotte høstdager med og uten regn!
Gledene fins alltid på lur bare vi tar oss tid til å se etter dem, så kos dere og nyt livet her og nå!


0
Tilbakemelding
SiteLock
app
play
Tilbake til innholdet
google.com, pub-5713316581454680, DIRECT, f08c47fec0942fa0